Zeefdruk

Zeefdrukken werkt met zgn. zeeframen: een soort kozijn met heel fijn gaas. Over dit gaas wordt een speciaal laagje aangebracht. Uit dat laagje wordt weer een uitsparing gemaakt in de vorm van de gewenste bedrukking. Vervolgens wordt het zeefraam over het kledingstuk geplaatst en gaat er een grote kwast met verf overheen. De verf gaat door de uitsparing en komt op het shirt en daarmee is het shirt bedrukt.

Wij werken heel nauw samen met een zeefdrukker. Daardoor kunnen wij nog steeds aan de behoeften van klanten voldoen: betaalbaar (en concurrerend met andere zeefdrukkers) en, indien mogelijk, op korte termijn leverbaar.

Voordelen
Elke gewenste kleur kan gedrukt worden (de verf wordt gemengd tot elke kleur)
Het is mogelijk om 7 kleuren te drukken.
Er kan heel gedetailleerd gedrukt worden. Ook foto’s kunnen gerasterd worden, waardoor zwart-wit fotos in 1 kleur gedrukt kunnen worden (zelfde effect als krantenfoto’s).
Hoe groter de oplage, hoe lager de stukprijs.

Nadelen
Hoge opstartkosten dus niet interessant voor kleine oplages.
Doordat er machinaal gewerkt wordt, is er kans op uitval (hou rekening met 2%)
Ga uit van een levertijd van 2 weken.
Op polyester kun je niet meer dan 1 kleur zeefdrukken.

Prijs
De prijs voor zeefdrukken is moeilijk in 1 pagina samen te vatten, omdat het afhankelijk is van aardig wat factoren: aantal stuks, aantal kleuren, aantal posities, etc. Mocht je geïnteresseerd zijn in zeefdrukken, laat ons dan weten wat je precies wilt. Dan geven wij je een mooie en passende prijs.

Aanleveren artwork
Voor zeefdrukken is een Illustrator-bestand nodig (.AI, .EPS of .PDF). Daarbij graag kleurgescheiden en de lettertypes omgezet naar contouren. De kleuren (behalve zwart en wit) graag aangeduid met een PMS-waarde.